Hírek

HEALL-ALL - segítse munkánkat

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. partnerként vesz részt az ERASMUS+ program által támogatott, HEALL-ALL „HEAlthy Life ALLiance for Health Tourism Education Development and Reorganisation” elnevezésű projektben 
·    a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara,
·    a Sapentia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és
·    az olasz Marco Polo G.E.I.E partnereként. 
A projekt célja az egészségturisztikai oktatás fejlesztése, a hallgatók külföldi tanulmányi és gyakorlati lehetőségeinek bővítése, a munkaerőpiacon történő későbbi elhelyezkedésük támogatása.

A 3 éves program keretében piackutatást végzünk, amely során a koronavírus járvány turizmust érintő negatív hatásainak és következményeinek, valamint az egészségturisztikai szereplők humán-erőforrás igényeinek feltérképezése, valamint az utazási szokások felmérése történik.

Kérjük, az alábbi kérdőív(ek) kitöltésével segítse munkánkat:
– szállás- és vendéglátóhelyek, egyéb turisztikai vállalkozások esetében: KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE

– magánszemélyek utazási szokásai vonatkozásában: KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE

Köszönjük hozzájárulását a projekt sikeres megvalósításához!

áLLÁSLEHETŐSÉG AZ INNOVÁNÁL!

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. csapata projektmenedzser munkatársat keres.

Munkavégzés helye: Debrecen

Feladatok:

 • Nemzetközi (EU-s) és hazai pályázatok, projektek teljes körű pályázatelőkészítői, illetve projektmenedzseri tevékenységének ellátása, pl. Interreg Central Europe, Horizon Europe, Interreg VA Romania-Hungary Programme, hazai Operatív programok, 2021–2027;
 • Projekttervezési feladatok ellátása, projektek időbeli és pénzügyi ütemezése, megoldási javaslatok felvázolása a vezetők számára;
 • Pályázatfigyelési feladatok ellátása, pályázati lehetőségek értékelése, ezzel kapcsolatos vezetői összefoglalók, döntéselőkészítő anyagok összeállítása;
 • Projektvezetői feladatok, a projektben résztvevők munkájának koordinálása, irányítása és ellenőrzése;
 • Szervezési feladatok, folyamatos kapcsolattartás a hazai és nemzetközi partnerekkel, állami és önkormányzati szervezetekkel, külső szakértőkkel;
 • Szerződések teljesülésének nyomon követése, a támogatási szerződéssel összefüggő feladatok teljeskörű koordinációjának ellátása;
 • Szakmai beszámolók készítése, koordinálása, szakmai és társszervezetekkel való egyeztetés, szakmai előrehaladás nyomon követése;
 • Helyszíni ellenőrzésekre való felkészülés;
 • Projekteket érintő jogszabályok, rendeletek, pályázati kiírások változásainak követése.

Elvárások:

 • Felsőfokú végzettség.
 • Precíz, önálló munkavégzés, rugalmas hozzáállás.
 • Jó kommunikációs készség, írásban és szóban egyaránt.
 • Hazai és nemzetközi pályázatok előkészítésében, megírásában, megvalósításában és menedzsmentjében szerzett tapasztalat.
 • A hazai és nemzetközi pályázatkezelési elektronikus felületek gyakorlati ismerete.
 • Magabiztos angol nyelvtudás, szóban és írásban.

Előnyt jelent:

 • Természettudományos és/vagy gazdasági végzettség.
 • Tudományos és/vagy gazdasági angol szaknyelv ismerete.

Amit kínálunk:

 • Azonnali munkakezdés.
 • Teljes munkaidős munkaviszony.
 • Modern munkaeszközök és munkakörnyezet.
 • Tréningek, fejlődési lehetőség.
 • Családias légkör, együttműködő csapat.

Ha az álláslehetőség felkeltette érdeklődésedet, küldd el magyar nyelvű fényképes önéletrajzod az info@innoregio.hu email címre!

Sajtórendezvény Budapesten, az európai zöldségek és az európai datolyaszilva népszerűsítéséhez kapcsolódóan

Sajtóeseményt tartottak Budapesten, 2022. március 23-án, szerdán a Mamaison Hotel Andrássy Budapestben. A hazai élelmiszerszektor képviselői, a zöldség-gyümölcs nagykereskedők, valamint a helyi média újságírói megkóstolhatták és megismerkedhettek az
európai gyümölcsök és zöldségek minőségi jellemzőivel.

Az eseményen Katerina Michou – a promóciós kampányt végrehajtó szervezet, a NOVACERT LTD projektmenedzsere rövid bevezetőt tartott és tájékoztatta a vendégeket a MEDITERRANEAN COMBO programról. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Doukas Marinopoulos, a budapesti görög nagykövetség gazdasági és kereskedelmi részlegének vezetője, valamint egy rövid köszöntőt is mondott.

A program kedvezményezettjei nevében Douloumis Xenofon, az “Anatoli” – Ierapetra Crete Mezőgazdasági Szövetkezet igazgatóságának tagja beszélt, megosztva a legfontosabb témákat a mezőgazdasági együttműködésről és a promóciós kampányról. Kitért az Európai Zöldség minőségére és biztonságára, valamint a technológiailag fejlett termelési módszerekre is.

Végül Milassin Ákos, a Testnevelési Egyetem adjunktusa – aki a rekreációs folyamatokra és az egészséges életmódra specializálódott a sportoláson és étkezésen keresztül – beszélt az európai gyümölcsök és zöldségek táplálkozási előnyeiről.

Az előadásokat követően európai gyümölcsökből és zöldségekből álló vacsora fogadta a vendégeket. Ezzel egyidőben, március 22. és 24. között a program a Sirha Budapest Kiállításon (Hungexpo, A F3 csarnok) vett részt, megosztva az európai zöldség-gyümölcs termelés kiváló minősége iránti tudást és szenvedélyt!
A „Gyümölcsök és zöldségek bemutatása és népszerűsítése az EU belső piacán” című, „Mediterranean Combo – Kiváló minőségű gyümölcsök és zöldségek Európából” alcímet viselő promóciós program célja, hogy tájékoztatást adjon a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági előírásoknak megfelelően termesztett, egyedülálló minőségű és ízű európai gyümölcsökről és zöldségekről a célországok fogyasztói és szakmai képviselői – élelmiszeripari szakértők, kis- és
nagykereskedők – számára.

MEGHÍVÓ - A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGEK, MINT A GAZDASÁGI FEJLŐDÉS MOTORJAI

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft., ezúton szeretné meghívni Önt a SACHE rövid című INTERREG Central Europe nemzetközi projektjével kapcsolatban megrendezésre kerülő alábbi rendezvényre.
 
A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGEK, MINT A GAZDASÁGI FEJLŐDÉS MOTORJAI 
DÁTUM: 2021. JANUÁR 25. (KEDD) 14:00 – 17:30 
NEMZETKÖZI ONLINE NETWORKING EVENT Zoom platformon keresztül.

A nemzetközi online rendezvényen Közép-Európa számos régiójából vesznek részt a kulturális és kreatív ipar képviselői, a rendezvény célja, hogy ösztönözze és beazonosítsa a potenciális nemzetközi együttműködési lehetőségeket és teret adjon a kulturális és kreatív ipari jó gyakorlatok cseréjének és ötletek megosztásának. 

Az esemény angol nyelven kerül megrendezésre és ingyenes a meghívottak részére.

A rendezvény programját és meghívóját mellékelve küldjük, illetve az alábbi linken keresztül is tájékozódhat. SACHE22 (bayern-innovativ.de).

Részvételi szándékukat az info@innoregio.eu e-mail címen jelezhetik nekünk.

Az online esemény ZOOM linkje:

https://bayern-innovativ-de.zoom.us/j/85704351446?pwd=a3pQaEtRK1J3VUJWWmRMTUIrOEIyQT09

Meeting-ID: 857 0435 1446

Code: *fV24Ra7xX

mobil

+496938079883,,85704351446#,,,,*8446171138# Germany

Dial-in by location:

        +49 69 3807 9883 Germany

        +385 1300 0988 Croatia

        +48 22 306 5342 Poland

        +386 1600 3102 Slowenia

        +36 1 408 8456 Hungary

Meeting-ID: 857 0435 1446

Code: 8446171138

Locationsearch: https://bayern-innovativ-de.zoom.us/u/kcQZTWS5gL

Várjuk szeretettel!

Kiváló minőségű gyümölcsök és zöldségek Európából

A Friss Zöldségtermelők Szövetsége és a Spanyol Datolyaszilva Szövetség tagjai a MEDITERRANEAN COMBO európai program keretében sajtóeseményt szerveznek Budapesten.

Az eseményre 2022. március 23-án, szerdán 18.00 órakor kerül sor a Mamaison Hotel Andrássy Budapestben ( 1063 Budapest, Andrassy út 111), melyet egy négy fogásos vacsora követi a “La perle Noire” étteremben.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a friss termékek – különösen a zöldségek és a datolyaszilva – fontos szerepére a kiegyensúlyozott étrendben, hangsúlyozva, hogy az európai fogyasztók tápértékük és ízük, valamint kiváló minőségi és biztonsági jellemzőik alapján válasszák ezeket a termékeket.
A program március 22-től 24-ig, a budapesti Sirha kiállításon is részt vesz.

A MEDITERRANEAN COMBO standot megtekintheti a Hungexpo A F3-as csarnokában.
A „Mediterrán kombó – Kiváló minőségű gyümölcsök és zöldségek Európából” az EU társfinanszírozásával megvalósuló „Tájékoztatási és promóciós intézkedések a gyümölcsökről és zöldségekről az EU belső piacán” promóciós program megkülönböztető címe. A cél, hogy vásárlói tudatosságot hirdessen a célországok fogyasztói, a szakmabeliek, mint élelmezésügyi szakmai szervezetek, kereskedők, nagykereskedések körében. Mindezt a páratlan ízű európai zöldségek és gyümölcsök esetében a legszigorúbb biztonsági előírásoknak betartása mellett előállított termékek minőségére és ízére alapozva kívánják elérni.

D-CARE innovációs verseny felhívás

INNOVÁTOROK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK!

 • Van egy jó ötlete, mely segítséget jelent az idősödő emberek és ellátásukban dolgozók életében?
 • Kidolgozott már egy terméket, szolgáltatást és szeretné tesztelni, de nehezen éri el az idősödőket?
 • A témában jártas szakemberek véleményére lenne kíváncsi?
 • Elkötelezettnek érzi magát az idősödő társadalom problémáinak innovatív megoldásai iránt?   
 • Kapcsolódna egy hazai és nemzetközi fejlesztő hálózathoz?
 • Kiváncsi, hogy működne az ötlete a gyakorlatban? 

JELENTKEZZEN A “D-CARE – INNOVÁCIÓS VERSENY” FELHÍVÁSÁRA!

Kaba Város Önkormányzata várja a pályázatokat a D-CARE Duna régiós projekt (Interreg-DTP656) keretein belül 2021. január 31-ig. További információk és jelentkezési lap ide kattintva érhető el magyarul

 

 

A kulturális intézmények és a kreatív ipar

 
 
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft., SACHE rövid című INTERREG Central Europe nemzetközi projektjének keretében, 2021. november 25 és 26. között workshop-ot szervezett a kulturális és kreatív ipar szereplőinek.

Mi sem lehetne alkalmasabb helyszín egy kreatív ipar szereplőinek szóló rendezvényre, mint a szektor egyik legjelentősebb ágazatát a filmművészetet képviselő intézmény. Így a meghívottak az első nap során az Apolló Mozi-ban ismerkedhettek meg egymással, a projekttel és a rendezvény céljaival.

Az innováció bizonyítottan versenyelőnyhöz juttatja a piaci versenyhelyzetben működő cégeket, mégis nagyon nehéz a napi rutin feladatok között megtalálni ezt a lehetőséget. Az is kérdés, hogy megvalósítható-e és érett-e a piac az innovációra, vagyis az időzítés sem mindegy. Felvetődik a kérdés, hogy a cégvezető, vagy bármilyen egység vezetője, egyéni vállalkozó mikor és hogyan engedjen utat az újításoknak, új gondolatoknak. Egyáltalán mi az új gondolat, mitől innovatív? Milyen kockázatokat és milyen kísértést jelent egy új vagy régi ötlet megvalósítása. Vajon mindenkiben megvan a bátor újító vagy ez csak a kiváltságosok sajátsága? Sok olyan kérdés felmerül, amelyre közösen kerestük a választ az első nap során.

Az INNOVA és SACHE nemzetközi projektje a kreatív és kulturális ágazatokat az innováció ösztönző erejének tekinti, hiszen a kreatív ipar azon kevés ágazatok közé tartozik, mely nem csupán közvetíti az innovációt, hanem komoly hatással is van az innovációra. A második napon a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban olyan helyi, kulturális és kreatív ipari együttműködéseket kerestünk a résztvevőkkel, melyek hidat képeznek a művészet, a kultúra, az üzlet és a technológia között. A részvevők a helyi kulturális és kreatív ipar jelentős képviselői voltak, számos ötlettel, projekt elképzeléssel gazdagodtunk a rendezvény során. A együttműködési elképzelésekben megjelentek a hagyományőrző területek a legújabb technológiákat képviselő szoftverfejlesztéssel vagy termékgrafikával összekapcsolódva. A következő néhány hónapban feladatunk a helyi kulturális és kreatív ipar szereplői között kialakítható együttműködések, közös kezdeményezések felkutatása és mentorálása lesz.


A projekt az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A kulturális intézmények és a kreatív ipar

 
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft., ezúton szeretné meghívni Önt a SACHE rövid című INTERREG Central Europe nemzetközi projektjével kapcsolatban megrendezésre kerülő alábbi rendezvényekre.

 

 
 
2021. november 25. (csütörtök) 
13.30 – 17.30 
Helyszín: Debrecen, Apolló Mozi

Észjárások és szokások – a gondolkodásról is lerántjuk a leplet
A résztvevők bemutatkozása

2021. november 26. (péntek) 

11.00 – 15.00 

Helyszín: Debrecen, Modem
A megvalósult ötlet – a csapatról, a projektről és azok menedzsmentjéről

 
A rendezvényeken való részvétel INGYENES a meghívottak részére.
 
Részvételi szándékukat az info@innoregio.eu e-mail címen jelezhetik nekünk.
 
Várjuk szeretettel!

31. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY

Kreatív fiataloknak 5 m FT JUTALOM és TÁMOGATÁS,  Az EREDMÉNYES TANÁROKNAK ÉS KÖZÉPISKOLÁKNAK 10-10 m Ft JUTALOM,  ill. TÁMOGATÁS!

kik indulhatnak? – Egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak középiskolás fiatalok, határon túli magyar fiatalokat is beleértve.

mit lehet nyerni?A 3 db I. díjas, a 3 db II. díjas és a 4 db III. díjas pályázat készítői jelentős pénzjutalomban részesülnek. Különdíjat kap a legsikeresebb díjazott határon túli fiatal.

Verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a 2022. évi felsőfokú felvételi eljárása során.

A legjobb fiatalokat (10-12 pályázó) felkészítő középiskolai tanárok differenciált, 600-800 E Ft-os jutalmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák 1 M Ft támogatást nyernek el.

A versenyen kiválasztott fiatalok nemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (ISEF), a Nobel-díj átadási ünnepségen stb. Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenesen üzleti és forrásszerzési képzésben részesíti.

mivel lehet nevezni? – Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka terveivel.

Hogyan kell jelentkezni? – A kidolgozandó feladat max. 2 oldalas tervét 2021. november 25-én, 15 óráig a http://www.innovacio.hu/nevezes/ oldalra kell feltölteni.

Az 1. fordulóban elfogadott és részletesen kidolgozott pályázatok leírását 2022. április 1-én, 14 óráig beérkezően kell feltölteni a www.innovacio.hu/beadas oldalra. A pályázóknak 2022. április 13. és 22. között kötelező jelleggel, max. 5 perces prezentációt is kell tartaniuk.

A verseny szervezői a kidolgozás indokolt költségeihez max. bruttó 50 E Ft értékben járulnak hozzá.

A verseny részletes pályázati felhívása, és a tanárok, ill. iskolák jutalmazási feltételei a Magyar Innovációs  Szövetség honlapján olvashatók.

mit értékelnek? – A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke; az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága; az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befejezettsége és jövőbeni hasznosíthatósága; az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

egyéb tudnivaló? – Az ünnepélyes díjátadásra 2022 júniusában, kétnapos kiállítás keretében kerül sor. A legjobb pályaművek 2022. szeptember 30-án is bemutatásra kerülnek a Kutatók Éjszakáján, Budapesten.

A verseny fővédnökeI:   Prof. Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter

Novák Katalin, családokért felelős tárcanélküli miniszter

A projekt a Nemzeti  Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból, és a támogatók közreműködésével valósul meg.

kiemelt támogató:  Nemzeti Tehetség Program, Magyar Tudományos Akadémia, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége,

kiemelt szponzor: AUDI HUNGARIA Zrt.

Jelentős támogató: Magyar Suzuki Zrt., B. Braun Medical Kft., Tungsgram Group Zrt., Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., Ericsson Magyarország Kft., Egis Gyógyszergyár Zrt., 77 Elektronika Műszeripari Kft., Sanatmetal Kft., Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

támogató: Innomed Medical Zrt., NI a Virtuális műszerezésért Alapítvány, BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft., Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

Szakmai-stratégiai partner: Klebelsberg Központ, Startup Campus

Megjelent FAMILIES Erasmus+ nemzetközi projektünk legfrissebb magyar nyelvű hírlevele!"

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. partnerként vesz részt a „FAMILIES – future abilities for families in rural European communities” nevezetű ERASMUS+ projektben, mely projekt megvalósítása 2020. szeptember 1-jétől indult. Az INNOVA a projekt szakmai megvalósításán túl, a projekt disszeminációs feladataiért lesz felelős.

Európa vidéki területei kockázatos változásoknak vannak kitéve: gazdasági hanyatlás, munkahelyhiány, fejlődési kilátások hiánya, valamint a szolgáltatások, az oktatás és a kulturális kínálat visszaesése, illetve stagnálása folyamatos elvándorláshoz vezet, különösen a fiatal nők esetében. A vidékről történő elvándorlás megállítása, illetve családok vidékre csábításának érdekében, a projekt célja a család és a munka összeegyeztethetőségének erősítése, a földrajzi akadályok ellenére esélyegyenlőség kialakítása a vidéki területeken.

RÉGEN VÁRT LEHETŐSÉG CÉGEK RÉSZÉRE: GINOP PLUSZ-1.2.1-21

A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA

Mire lehet pályázni?

 • Technológiafejlesztés, beleértve a termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs technológiai fejlesztést, a technológiai kapacitások bővítését, és az üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét. (min. 200.000 Ft/ eszköz).
 • Egyedi tervezésű és gyártású célgép beszerzése is támogatható!
 • ingatlan építés és ingatlan bővítés 
 • ingatlan átalakítás 
 • az ingatlan korszerűsítés 
 • Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése
 • Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek komplex korszerűsítése
 • Meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása
 • Árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítése
 • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele
 • Képzési szolgáltatások igénybevétele
 • Eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése

 • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemi/üzleti építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával

Az igényelhető visszatérítendő támogatás összege: minimum 10.000.000 Ftmaximum 629.300.000 Ft.

Szeretné megismerni a teljes pályázati anyagot? Kattintson az alábbi gombra és olvassa el kiírás legfontosabb részleteit!

SACHE képzéssorozat a kulturális és kreatív ipar szereplőinek

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft., ezúton szeretné meghívni Önt „SACHE KÉPZÉSSOROZAT A KULTURÁLIS ÉS KREATÍV IPAR SZEREPLŐINEK” online képzésére, mely SACHE rövid című INTERREG Central Europe nemzetközi projektünk keretében kerül megrendezésre és a kulturális és kreatív iparághoz kapcsolódó szereplőket célozza meg.

A programról:
Március 24. (szerda) – Üzleti, innovációs és marketing képzési modul, valamint egy Kulturális és kreatív ipari képzési modul részesei lehetnek a kulturális intézmények képviselői (múzeumok, galériák, színházak, fesztiválok és kulturális örökséghez kapcsolódó szervezetek). Olyan témákat fogunk körbejárni, mint a Vállalatok társadalmi felelősségvállalása, Vállalati identitás és szervezeti kultúra, Etikai Kódex.
Március 25. (csütörtök) – A második nap célcsoportja a kulturális és kreatív iparhoz kapcsolódó vállalkozások, vállalkozók lesznek akik szintén egy Üzleti, innovációs és marketing képzésben vehetnek részt, a Kulturális és kreatív ipari képzési modul során pedig olyan témák kerülnek a középpontba, mint Társadalmi kohézió és részvétel, Közönségépítés, Digitális elkötelezettség.
Március 26. (péntek) – A harmadik napon az un. “public” intézményeket, hatóságokat, állami szerveket, önkormányzatokat, döntéshozókat célozzuk, ezen a napon az Innovatív KKV-k finanszírozásáról lesz szó a kulturális és kreatív iparban, illetve a Kulturális és kreatív ipari képzési modul során olyan témákról, mint Kulturális tervezés, Kulturális örökségek, valamint a kulturális és kreatív iparágak szereplőinek feltérképezése.
A képzések online, magyar nyelven, ZOOM eszközön keresztül kerülnek megrendezésre.
A képzéseken való részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött, az esemény online elérhetőségét email-ben fogjuk kiküldeni a regisztráltak részére.
Részvételi szándékotokat az info@innoregio.eu e-mail címen jelezhetitek nekünk.

 

Nemzetközi egészségturisztikai képzési- és gyakorlati program kidolgozásában veszünk részt!

Az ERASMUS+ program által támogatott, HEALL-ALL „HEAlthy Life ALLiance for Health Tourism Education Development and Reorganisation” elnevezésű projekt online nyitó rendezvényén vett részt Ügynökségünk 2021. február 4-én. • A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, • a Sapentia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, • az olasz Marco Polo G.E.I.E • és az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. partnerségében megvalósuló projekt célja az egészségturisztikai oktatás fejlesztése, a hallgatók külföldi tanulmányi és gyakorlati lehetőségeinek bővítése, a munkaerőpiacon történő későbbi elhelyezkedésük támogatása.

A 3 éves program keretében piackutatást végzünk. A koronavírus járvány turizmust érintő negatív hatásainak és következményeinek, valamint az egészségturisztikai szereplők humán-erőforrás igényeinek feltérképezését követően 20 tantárgy angol nyelvű tananyagának fejlesztése történik, mely az új helyzet sajátosságait figyelembe véve igyekszik megoldást kínálni a versenyképes tudással rendelkező hallgatók képzésére, az egészségturizmus minden területére egészére kiterjedően. A projekt keretében kialakításra kerül egy olyan webes felület, amely lehetővé teszi egyrészt a modulokba szervezett, digitalizált tananyag elérését, online vizsgáztatást támogató adatbázis létrehozását, valamint a hallgatók külföldi szakmai gyakorlatainak szervezését, hallgatói gyakorlatközvetítés megvalósítását. Az egészségturisztikai oktatás átszervezése egy távoktatási rendszer kidolgozásán keresztül valósul meg. A program megvalósításában kulcsszerepet játszó partnerek – oktatási intézmények, egészségturisztikai cégek és a hallgatók – közötti együttműködést tanulmányutak és szakmai konferenciák szervezésével kívánjuk hatékonyabbá tenni.

A 217 791 euró támogatással megvalósuló projekt innovatív digitális megoldások kialakítása révén ösztönzi a nemzetközivé válást és járul hozzá a magasszintű és hatékony turisztikai oktatáshoz, ezáltal segíti a turisztikai ágazat újbóli fellendülését, az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretek terjesztését és a hallgatók mielőbbi munkába állását.

HEALL-ALL

HEAlthy Life ALLiance for Health Tourism Education Development and Reorganisation

2020-1-HU01-KA203-078799

Online projektindító rendezvény – FAMILIES projekt

INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. legújabb FAMILIES rövid című Erasmus+ projektjének projektindító rendezvényét online keretek között tartotta meg a konzorcium 2021. január 12-én. A rövid vezető partneri köszöntő és néhány, az online rendezvényt érintő technikai információ után a délelőtt folyamán minden partner bemutatta saját szervezetét, annak tevékenységeit, valamint hogy mit is jelent az adott szervezet számára a családbarát környezet, milyen szinten van jelen a vidékről történő elvándorlás az adott régióban, milyen intézkedések történnek a családok vidékre csábításának érdekében, valamint a család és a munka összeegyeztethetőségének erősítése érdekében. A délután egy rendkívül izgalmas workshoppal folytatódott, mely során egy digitális online rajztábla platformmal ismerkedtünk meg, a felület segítségével rendkívül produktív módon tudtuk összegyűjteni ötleteinket, elképzeléseinket a projekt témájához kapcsolódóan. Reményeink szerint a következő projekt találkozón már személyesen is találkozhatunk projekt partnereinkkel, de addig is megkezdődik a szakmai munka, hiszen a következő lépések során bevonásra kerülnek a legfontosabb célcsoportok, összegyűjtésre kerülnek a projekt partnerek jó gyakorlatai melyek alapján stratégia kerül kidolgozásra a család és a munka összeegyeztethetőségének népszerűsítésére.

 

Megjelent FAMILIES Erasmus+ nemzetközi projektünk legfrissebb magyar nyelvű hírlevele!

Megjelent FAMILIES Erasmus+ nemzetközi projektünk legfrissebb magyar nyelvű hírlevele! A letöltéshez, kattintson ide